Svet Warcrafta
Skip

Demon Hunter 8.2.5

Published: Category:Demon Hunter , KlaseWritten by: Lumy

1.Uvod

DH je hero klasa koja je ubačena u igru za Legion ekspanziju. Fantazija i pozadina ove klase je duboko utkana u srž Blizzardovog sveta. Najpoznatiji DH bio je Illidan.

DH mogu da budu samo Night elfovi i Blood elfovi.

Havoc je jedan spek koji ne zahteva mnogo umeća i truda da bi igrao solidno ali ako hoćeš da postaneš pravi majstor chaos magije i Meme beam oružije masovnog uništenja moraćeš da obratiš pažnju na dosta detalja koji nisu baš očigledni.

Sve u svemu Havoc je spek koji je zabavan i koji nagradjuje sve, kako one koji nisu baš vični mehanikama WoWa tako još više pravim majstorima mele igre!

Cilj ovog guidea jeste da se pomogne svima koji žele da igraju Havoc DH a ne razumeju i ne čitaju engleski.

2.Magije i mehanike

 

2a. Utility – magije koje pomažu i olakšavaju grupi život

Chaos brand – Kada uradiš chaos dmg (skoro sve osim auto attacka) stavljaš debuff na metu koja čini da prima 5% više magic dmga.

Double jump – Skočiš jednom pa još jednom da bi skočio jos više. Kada skočiš treći put onda počinješ polako da lebdiš jer svaki demon ima krila naravno!

Imprison – Jedan od najboljih CCa u igrici. Zarobiš demona, zver ili humanoida u kavez. Kada to iskoristiš ne puluješ ostale mobove. Možeš da trčkaraš oko njega koliko god hoćeš i nećeš biti u kombatu osim ako ga neki pametnjaković ne udari, a znamo da uvek u grupi imamo jednog pametnjakovića. Ovaj CC omogućava razne skipove i može da se iskoristi kao još jedan kick. CD mu je 1 min.

Disrupt – To je DHov kick. Prekida kast moba. Najbolji je kick koji mele ima jer ima range od 10 yardi i generiše 30 fury. KORISTI nemoj da si papak.

Consume Magic – Skida 1 buff sa moba i generiše 20 fury. Koristi kada god se buff svetli na mobu ili bossu!!!

Chaos Nova – AoE stun i još ima 30% šansu da stvori 1 Lesser Soul Fragment za svakog moba kog udari !

Vengeful Retreat – Skočiš unazad i uradiš malo dmga i usporiš sve što si udario.

Blur – 35% manje dmga primaš i imaš 50% šansu da dodge-uješ. CD je 1 min. KORISTI! Omogućava ti toliko toga i ima kratak CD.

Darkness – 20% šansa da svi u tvojoj ljubičastoj zoni ljubavi izbegnu bilo koju vrstu dmga. Koristi na tankovima ili kada ce aoe dmg da se desi.

2b. Glavne magije

Metamorphosis – Glavni CD. Skočiš kroz vazduh i stunuješ sve koje udariš 3 sekunde. Pretvoriš se u demona. Chaos Strike i Blade Dance postaju mnogo jači i dobijaju novo ime i ikonice a još na sve to dobijaš 20% Leech i 25% Haste. Ima previše veliki CD od 4 minute i najbolje je isplanirati kada ceš ga koristiti.

Demons bite – Udaraš svoju metu i generišeš Fury

Blade Dance – Radiš AoE dmg i imaš 100% dodge 1 sekundu. Ovaj dodge može da bude odličan utility na odradjenim bossovima (Tol Dagor zadnji boss). U Meti Blade Dance postaje Death Sweep

Chaos Strike – Potroši 40 fury da udariš metu sa chaos dmgom. Chaos Strike ima 40% šansu da ti refundira 20 fury. U Meti Chaos Strike postaje  Annihilation.

Eye Beam – Radiš AoE dmg ispred sebe u channnelu od 2 sekunde . Sav ovaj dmg je zagarantovan da bude crit. Tvoja primarna meta prima 50% više dmga od Eye Beama.

Fel Rush – Zaletiš se ispred sebe i svemu što udariš uradiš chaos dmg

Mastery: Demonic Presence – Svaki masteri stat koji imaš buffuje ti chaos dmg i brzinu kretanja.

3.Talenti

 

3a. I red (99 lvl)

 1. Blind FuryMeme Beamtraje 50% duže i generiše 40 fury svake sekunde. To znaci da ti se fury popuni sa jednim kastom kada imaš ovaj talenat.
 2. Demonic Appetite– Chaos Strike ima šansu da generiše 1 Lesser Soul Fragment (ljubičasta loptica na zemlji). Kada pokupiš bilo koji Soul Fragment dobiješ 30 fury. Sa Eyes of Rageazerite traitom ovaj talenat postaje jak.
 3. Fellblade– Zaletiš se na metu i uradiš osrednji fire dmg i generišeš 40 fury. Demons bite ima šansu da resetuje CD Fellblade-a

 

3b. II red (100 lvl)

 1. Insatiable Hunger– Demons Bite generiše 10 više fury. Dobra opcija ali se nikada ne koristi jer su ostale opcije daleko bolje.
 2. Demon Blades– Ovaj talenat zameni tvoj Demons Bite za auto attack prok shadow dmga koji generiše fury. Šansa proka jeste 60%.
 3. Immolation aura– Ovaj talenat ti onogući da koristiš ovu magiju koja radi  burstAoE fire dmga pa tikuje za još AoE fire dmga 10 sekundi i generiše fury.

 

3c. III red (102 lvl)

 1. Trail of Ruin– Tvoj Blade Dance kada udari poslednji put stavlja DoT na sve što udari koji traje 4 sekunde. Najjača generalna opcija na ovom redu.
 2. Fel Mastery– Tvoj Fel Rush radi 100% više dmga
 3. Fel Barrage– Jak CD koji radi odličan single target dmg i još bolji AoE dmg. Sa gubitkom Reaping afixa u m+ upotreba ovog talenta nažalost opada.

 

3d. IV red (104 lvl)

 1. Soul Rending– dobijaš passivni 10% Leeche i dodatnih 10% Leeche u Meti
 2. Desperate Instincts– Blur smanjuje dodatnih 15% više dmga i automatski se iskoristi kada padneš ispod 35% HPa.
 3. Netherwalk– Imun si na sav dmg i krećeš se 100% brže 5 sekundi.

 

3e. V red (106 lvl)

 1. Cycle of Hatred– Kada Chaos Strike vrati fury takodje smanji CD Meti za 3 sekunde.
 2. First Blood– Smanji cenu fury-ija Blade Dance-u za 20 i ista magija jače udara svoju prvu metu pogodjenu.
 3. Dark Slash– Udariš svoju metu i ona prima 40% više dmga od Chaos Strike-a 8 sekundi. Nikakva AoE korist nema od ovoga.

 

3f. VI (108 lvl)

 1. Unleashed Power– Chaos Nova ne troši fury i smanjen mu je CD. Najbolji talenat u ovom redu za m+.
 2. Master of the Glaive– imaš 2 charga Throw Glaive i svaka meta koju udari sa tommagijom je usporena za 50% 6 sekundi.
 3. Fel Eruption– Udariš svoju metu,uradiš dmg i stunuješ ga 4 sekunde

 

3g. VII red (110 lvl)

 1. Demonic– Eye beam te stavi u Meta 8 sekundi kada završi da radi dmg. Odličan talenat i u ovom guide-u obradićemo varijacije buildova sa ovim talentom.
 2. Momentum– Fel Rush povećava tvoj dmg za 15% 6 sekundi i Vengeful Retreat-ov CD je smanjen za 5 sekundi takodje VR generiše 80 fury preko 10 sekundi ako uradi dmg 1 meti. Postoji build i za momentum ali ga nećemo obraditi ovde. Ako opet postane najbolji build u narednim patchovima izmenićemo to.

3.Nemesis – Povećava dmg koji radiš toj meti za 20% 1 minut. Kada meta umre radićeš više dmga svim metama koji su ista vrsta moba kao početna meta za ostatak vremena preostalog na debuffu kada je prva meta umrla.

4.Talent Build

 

U suštini oba builda koja ćemo obraditi imaju manje više iste prioritete tako da ćemo obraditi prvi build sa redosledom prioriteta a u drugom buildu ćemo samo reči koja je razlika.

4a. Demonic – Blind Fury build

Ovo je najjednostavniji i najlakši build za DH koji se zasniva na korisćenju kratkih Meta buffova koje dobijaš od Demonic talenta a sa Blind Fury talentom imas dovoljno fury-ija da uradiš solidan burst dmg pre nego što moraš opet da generišeš fury. Tvoj cilj treba da bude da u Meta buffu baciš 2 Blade Dance-a i što više Chaos Strike i da dopuniś fury tek kada ne možeš da uradiš Chaos Strike više.

 

Talenti

1.Blind Fury

2.Immolation Aura

3.Trial of Ruin

4.Bilo šta

5.First Blood

6.Unleashed Power

7.Demonic

Opener (kako započinjemo Boss fight)

 1. Immolation aura2 sekunde pre početka
 2. Pre pot 1 sekunda pre početka
 3. Metamorphosisskok na Bossa
 4. Death Sweep
 5. Demons bite
 6. Eye Beam
 7. Annihilation
 8. Uđeš u standardnu rotacija.

 

Rotacija – Prioritet

 1. Koristiti Metamorphosisšto više i produživati njeno trajanje sa Eye Beam. To znači da čim Meme Beamu prestane CD mora da se baci što pre. Duži meta znači više dmga.
 2. Uvek držati Eye Beamna CDu. Idealno bi bilo da se Meme Beam baci na 50 ili manje fury-ja, na taj način ne propada previše fury zbog Blind Fury.
 3. U kratkom buffu MetamorphosisOBAVEZNO baciti 2  Blade Dance ili Death Sweep
 4. Uvek držati Blade DanceDeath Sweep na CDu. OBRATI PAŽNJU da Blade Dance-u ili Death Sweep-u prestane CD što bliže onom trenutku kada  Eye Beam prestane da radi dmg i ODMAH GA BACI.
 5. Immolation Aura
 6. Annihilationili Chaos Strike
 7. Demons Bite
 8. Throw Glaiveako nisi dovoljno blizu meti.

4b. Demonic – Demonic Appetite

 

Talenti

1.Demonic Appetite

2.Immolation aura

3.Trail of Ruin

4.Šta god hoćeš

5.First Blood

6.Unleashed Power

7.Demonic

 

Glavna razlika između ove i običnog Demonic builda jeste da sada Eye Beam više ne daje pun fury. Sada generišeš fury tako što Annihilation/Chaos Strike sada stvara Lesser Soul Fragment koji kada ih pokupiš daju ti 30 fury. Pošto ćeš sada generisati Lesser Soul Fragment kao lud tvoj najbolji Azerite trait je Eyes of Rage i potreban ti je minimalno 1 da možeš da igraš ovaj build.

U suštini prijoritet ti je isti u kratkim meta buffovima samo što ćeš sada dok si u kratkoj meti (Meta koju dobijaš od Demonic) da kupis Lesser Soul Fragment i tako generišeš fury.

Najbolje bi bilo Fragmente čuvati za kratku metu a da pre nego što baciš Meme beam napuniš fury do vrha. I dalje moraš da bacaš 2 Death Sweep za vreme kratke mete i da spamuješ što više Annihilation da bi generisao Fragmente i hranio se sa fury-ijem.

5.Azerit traitovi

 

Najbolji trait je iz raida Undulating Tides koji je prosti dmg prok ako imaš više od 50% hp.

Najbolja 2 Demon Hunter azerite traitova jesu Furious Gaze i Eyes of Rage. Prvi je najbolji na single target jer ti daje haste buff kada Eye Beam završi sa channelom a nije loš ni za AoE. Drugi ti čini da tvoj Meme Beam radi više dmga a da svaki Lesser Soul Fragment skrati CD na Meme Beamu za nešto manje od sekunde. To možda ne zvuči mnogo ali zamisli da si u m+ i da ste pullovali 15 mobova. Baciš Eye Beam i onda baciš Chaos Nova koja ti generiše dosta Fragmenta. Odjednom ti je CD 3 sekunde i stižeš da baciš još Eye Beama. Treba imati ova 2 traita što više a Furious Gaze najbolje je imati 3, tako nećeš pogrešiti ni za ST ni za AoE.

1 trait Revolving blades nije loše imati. Buffuje ti Blade Dance i Death Sweep i poslednji udarac ti smanji cenu sledećeg Blade Dance/Death Sweepa za 3 fury-ija za svakog moba kog udariš.

Nije loše imati i 1 trait Chaotic Transformation za malo bolji burst dmg. Malo ti menja rotaciju jer ti Chaotic Transfomation resetuje CD na Meme beamu i Death Sweepu  kada uključiš Metamorphosis. Ako imaš ovaj trait onda pre Mete uvek iskoristi Eye Beam i Blade Dance i tek onda Metu pa opet Eye Beam i Death sweep.

Za treći prsten najbolje se sim-uje Overwhelming Power ali ako primiš dmg gubiš stackove. Najbolje za AoE posle ovoga jeste Heed my call a za ST Gutripper.

Treba obratiti pažnju na ove traitove a za ostale treba jednostavno sim-ovati na Raidbotsu. Bez toga nema logike birati bilo šta.

6.Essenci

 

U suštini najbolje je sim-ovati ono što imaš a ja ću navesti ovde sve što je najbolje ako imaš rank 3 svega.

 

Major za ST:

 1. Condensed Life-force
 2. The Crucible of Flame
 3. Blood of the enemy
 4. Vission of Perfection

Major za AoE:

 1. Focusing Iris
 2. Blood of the enemy
 3. Purification Protocol
 4. Condensed Life-force

 

Za minor koristi šta imaš kada se simuješ, nijedan minor nije apsolutno neophodan ali da bi guide bio potpun evo liste najbolje simovanih.

Minor ST:

 1. Fluctuating-worldveinmoraju još 3 u grupi da imaju!!!
 2. The Crucible of Flame
 3. Conflict and Strife
 4. Memory of Lucid Dream

Minor AoE:

 1. Fluctuating-worldveinmoraju još 3 u grupi da imaju!!!
 2. Purification Protocol
 3. Conflict and Strife
 4. Blood of the Enemy

7. Stats-i, enchanti, gemovi, hrana i potovi

 

U suštini ovde je kao i za svaku klasu najbitnije da se simuješ. Međutim nećeš pogrešiti ako za gemove i enchante na prstenju staviš versatility.

Za oružije treba imati jedan enchantovan sa Weapon force multiplier a drugi sa tvojim najvećim simovanim statom ili jednostavno Versatile navigation.

Gemovi uvek najbolji stat koji simuješ ili Versatile dark opal i jedan Leviathans eye of agility

Flask uvek Greater  Flask of the currents ili jeftiniju verziju.

Potovi za ST Potion of Unbridled Fury, za AoE Superior battle potion of agility.

Za hranu koristiti Famine evaluator and snack table ako ti se može a ako si običan smrtnik kao i mi onda bil’tong.

8.Oprema

 

Uvek simuj svoju opremu A POSEBNO trinkete!!

Najbolji trinketi padaju u raidu u 8.2.5 i oni su

ST:

 1. Ashvanes razor coral
 2. Dribbling inkpod

AoE:

 1. Phial of the arcane tempest
 2. Ashvanes razor coral

 

Ako planiraš da raiduješ Eternal Palace onda treba da nabaviš bentik gear sa soketima po ovom prioritetu:

 1. Akanas reefstrider footwraps
 2. Oris tidal wristwraps
 3. Vims scalecrusher clasp
 4. Fathomstalker waistband
 5. Poens deepsea grips

9. Zaključak

To je što se tiče za naš guide za DH u 8.2.5. Znamo da nismo obradili build Felblade/Demon Blades ali to je čist ST build i koristi se vrlo malo u praksi.

Ako imate neke predloge ili ste možda primetili da smo negde pogrešili molimo vas obavistite nas putem komentara!

Views:   109   Comments:   0   Likes: 1

Post your comment

Facebook Twitter Pinterest
A password will be emailed to you.
Skoči na traku sa alatkama