Svet Warcrafta
Skip

Froste mage 8.2.5

Published: Category:Klase , MageWritten by: Lumy

Uvod

Frost mage u istoriji WoW-a bio je spec koji se uglavnom koristio u PvP svrhe. Međutim u kasnijim ekspanzijama frost mage dobija i svoju ulogu u PvE-u.

U BFA-u frost je manje više konstantan sa svojim kvalitetom, kako dps-a tako i igrivosti speca. U trenutnom raid-u frost jeste pri dnu rank liste ali nije spec koji ne može da odradim dobar dps. U mythic plusu frost pored svega što pruža kao mag jos dodaje i dobar focus target dmg, kliv, aoe i najvažnije pasivni slow sa skoro svakim svojim spell-om.

Postoje 3 speka koji se igraju: Standardni, No Ice Lance (raid i manje više m+) i Frost orb build (m+)

Sve u svemu frost nije za odbaciti ali nije ni u samom vrhu.

Svrha ovog guide-a jeste da se pomogne svima koji bi želeli da počnu da igraju frost maga a ne razumeju engleski.

2.Magije i mehanike

 

2a. Utility – Magije koje čine život mnogo lakšim za celu grupu/raid

Arcane Intellect – Buff za intelekt koji svaki mag ima

Time Warp – 30% haste za ceo raid/grupu. Ostavlja debuff koji te sprečava da koristiš buff u narednih 10 minuta. Druge klase imaju istu magiju ali sa drugim imenom.

Conjure Refreshment – Sto koji mag napravi za groupu da svi dobiju hrane za regeneraciju mane i HP-a

Polymorph – Glavni CC koji mag ima. Pretvoris moba u ovcu (ili nesto drugo). Svaki dmg prekida CC.

Counterspell – Prekida kast magije tvoje mete. Ima 30 sec CD. Koristi ga, nemoj da budeš lenj.

Slow fall – Magija koja može da se baci na sebe ili na druge. Čini da sporije padaš. Alianca može da koristi ovo u Siege of Boralus m+ da preskoče nepotrebne pull-ove.

Spellsteal – Magija sa kojim ukradeš buff od svoje mete. Buffovi koji mogu da se ukradu označeni su na portretu mete tako što svetle. PAZI troši mnogo mane. Buff koji ukradeš traje maksimalno 2 minuta.

Invisibility – Baciš magiju i posle 3 sekunde postaneš nevidljiv. Nije ista nevidljivost kao kod rogue-a. Izgubiš sav threat. Traje 20 sekundi. Kada baciš bilo koju magiju prestaješ da budeš nevidljiv. PAZI mobovi sa okom iznad glave mogu da te vide kada si nevidljiv.

Portal i teleport – Jedino magovi mogu da se teleportuju po glavnim gradovim sa samo jednim klikom gde god da se nalaze. Takodje jedino oni mogu da otvore portal na bilo kom mestu za svoju grupu ili raid. Ne budi papak, otvaraj portale.

Cold Snap – Restartuje CD na Frost Novi, Ice Barijeri, Cone of Cold i najvažnije Ice Blocku.

Ice Block – Zarobiš se u kocki leda. Ništa ne može da ti naudi i skidaš sa sebe sve debuffove. Ne možeš da se pomeraš ali ne možeš ni da umreš. Sa ovim možeš da radiš neke mehanike u raidovima i m+.

Ice Barrier – Shield kao i priestov, samo je od leda. Glavna mitigacija koju frost mag ima. Treba ga koristiti!

Blink – Teleportuješ se 20 yardi i prekineš svaki stun ili root na sebi.

2b. Magije

Frostbolt – Glavna magija koja se baca da popuni praznine kada nemas prokove ili važnije magije za bacanje. Radi frost dmg i usporava moba za 65% za 8 sekundi. Ova magija je bitna jer prokuje sve što nam treba da bismo radili ozbiljniji dps ali nikada nema glavni prioritet.

Blizzard – Bombarduješ zonu sa gradom. Usporavaš sve mobove u zoni za 65% za 3 sekunde. Ova magija je bitna jer svaki put kada udari moba smanji CD na Frost orbu za 0.5 sekundi

Flurry – Magija koja šalje mlaz leda na metu. Udara 3 puta. Usporava neprijatelja za 85% za 1 sekundu svaki put kada udari. PAZI baca se jedino sa Brain Freeze  prokom jer tada stavlja na metu Winters Chill debuff.

Frost orb – Baciš ledenu loptu ispred sebe koja jako udara sve neprijatelje kroz koje prođe. Sve koje udari usporeni su za 45% za 3 sekunde. Prvi put kada frost orb odradi dmg da ti jedan stack Fingers of Frost proka. Takodje svaki sledeci put kada Frost Orb odradi dmg ima 10% šansu da ti da 1 stack FoF proka.

Icy Veins – Glavni dmg CD kod frost magova. Daje ti 30% haste 30 sekundi i sprecava da ti dmg koji primiš ometa kastovanje. 3 minute je CD. KORISTITI ŠTO VIŠE osim ako ga ne čuvaš zbog neke mehanike u boss fightu.

Ice Lance – Instant magija koja radi mali dmg. Ako se meta smatra zamrznutom onda radi 3 puta više dmg (i verovatno krituje).

Frost Nova – ZAMRZNE sve mobove oko tebe u mestu. Bilo koji dmg prekida zamrzavanje.

Cone of Cold – Udariš ledenim vetrom ispred sebe, uradiš dmg i usporiš sve koje si udario za 85% za 5 sekundi. Najbolje je baciti Frost Novu pa onda iskoristi Cone of Cold na tim mobovima.

Summon Water Elemental – Prizoveš vodenog elentala koji radi auto attack i ima magiju koja funkcioniše kao Frost Nova ali ti biraš gde ćeš da je baciš. Ako uzmeš talenat Lonely Winter onda gubiš ovu magiju.

2c. Mehanike i prokovi

Shatter – Poveća šansu da će ti magije kritovati na metama koji se smatraju zamrznuti. Formula kojom igrica računa tvoju šansu da krituješ jeste [(Krit % tvog lika) x 1.5] + 50%. To znači da ako imaš 33.34% da udariš krit od opreme onda ćeš 99.99% udariti krit sa frost magijama na metama koji se smatraju zamrznuti. Neprijatelj se smatra zamrznut ako je u Frost Novi, ako ima Winters Chill na sebi i ako bacaš Ice lance sa Finger of Frost prokom.

Brain Freeze – Prok koji čini da tvoj Flurry bude instant, da radi 50% više dmga i da stavi Winters Chill na metu. Frostbolt ima 25% šansu da ti da ovaj prok.

Winters Chill – Kratak debuff na meti kada je udari Flurry koja omogućava da Shatter-uješ magiju.

Fingers of Frost – Ovaj buff se stackuje 2 puta na tebi. Svaki stack ti daje da jedan Ice Lance udari metu kao da je zamrznuta (3 puta više dmga plus shatter). Frostbolt ima 15% a Frost Orb dmg 10% šansu da ti da 1 stack ovog buffa

Mastery: Icicles – Bacanjem Frostbolta ili Flurry-ja generišeš jednu ledenicu. Možeš da imaš najviše 5 ledenica odjednom. Kada baciš Ice Lance (ako nisi uzeo Glacial Spike talenat) sve generisane ledenice biće bačene na tvoju metu. Svaka ledinica koja se generiše preko pete se automatski baca na metu. Takođe pasivno povećava Frost orb dmg za 15%.

3.Talenti

3a. I red (15 lvl)

Bone Chilling – Kada god pokušaš da usporiš metu dobiješ jedan stack Bone Chill buffa. Svaki stack ti povećava dmg za 0.5% za 8 sekundi, stackuje se do 10. (uglavnom standardni build i No Ice Lance build)

Lonely Winter – Gubiš mogućnost da prizoveš Vodenog Elementala ali tvoj Frostbolt, Ice Lance i Flurry rade 25% više dmga (uglavnom frost orb build)

Ice Nova – Baciš na metu i radi frost dmg njoj i svima oko nje, zamrzavajući ih u mestu za 2 sekunde.

3b. II red (30 lvl)

Glacial Insulation – Ice barrier povećava tvoj armor za 200% a Ice Block ti daje Ice Barrieru kada nestane.

Shimmer – Blink se sada zove Shimmer i ima 2 charga, možeš da blinkuješ a da ne prekineš kast. Blink te više ne vadi iz rootova i stunova. (uglavnom se uzima za sve spekove)

Ice Floes – Sledeća magova magija može da se kastuje dok se pomeraš. Može se iskoristiti i dok kastuješ nešto pa tek onda da kreneš da se pomeraš.

3c. III red (45lvl)

Incanters Flow – Počinješ sa 4% više dmga koje se postepeno povećava do 20% pa onda se postepeno smanjuje do 4% i tako u krug. Jedan ciklus traje 10 sekundi. (Ovo uzimaš ako ima previše pomeranja u fightu)

Mirror Image – Stvara 3 kopije tebe koje napadaju sa tvojim filer spelom metu. (ignoriši ovaj talenat)

Rune of Power – Postaviš runu ispod sebe koja traje 10 sekundi. Svaka magija koju baciš dok stojiš u runi radi 40% više dmga. (Ovo se uglavnom uzima ako nema mnogo pomeranja)

3d. IV red (60 lvl)

Frozen Touch – Frostbolt ima 20% veću šansu da ti da Fingers of Frost i Brain Freeze. Ovo nije 20% na onih 15% FoF i 25% BF nego negde oko 8% veća šansa da prokuje. Nije napisano u tooltipu ali tako funkcioniše.

Chain Reaction – Tvoji Ice Lancovi protiv zamrznutih meta povećavaju dmg Ice Lanca za 3% za 10 sekundi i stakuje se do 5 (15%) (Ovo se uzima za Frost orb build)

Ebonbolt – Baciš jaču ledenicu na metu i dobiješ Brain Freeze prok. (ovo se uzima za standardni i No Ice Lance build)

3e. V red (75lvl)

Frigid Winds – Sve što usporava metu usporava je za još 15% (uzima se uvek osim ako ti m+ ekipa trazi nešto drugo)

Ice Ward – Frost Nova ima 2 charga

Ring of Frost – Paciš prsten leda na pod. Svi neprijatelji koji uđu unutra su onesposobljeni za 10 sekundi. Samo 10 mobova mogu da se zamrznu.

3f. VI red (90 lvl)

Freezing Rain – Dok je Frost orb aktivan Blizzardi su instant i rade 50% više dmga narednih 12 sekundi. (Frost orb build)

Splitting Ice – Tvoji Ice Lancovi rade 5% više dmga i udaraju još jednu metu za 80% dmga prvog Ice Lanca. Ebonbolt i Glacial Spike takođe udaraju dodatnu metu. (Standardni, No Ice Lance i ponekada Frost orb build)

Comet Storm – Prizoveš 7 ledenih kometa da ti udare metu i sve ostale u 6 yardi oko mete. Odlično za single target i burst AoE ali ima 30 sekundi CD. Ako uzimaš ovo pokušaj da iskoristiš Frost Novu ili petov freeze tačno pre nego što komete udare… Shatter za BIG DICK DMG!

3g. VII (100lvl)

Thermail Void – Icy Vein traje 10 sekundi više i svaki tvoj Ice Lance protiv zamrznute mete produžava to za još 1 sekundu. (Frost orb build)

Ray of Frost – Čaneluj laser leda na metu koja traje 5 sekundi i uspori metu za 60%. Svaki tik dmga povećava dmg za 10% i za toliko ga dodatni uspori. Generiše 2 Fingers of Frost proca. (Frost orb build druga opcija)

Glacial Spike – Kada sakupiš 5 ledenica iznad glave ova magija može da se baci. Spoji svih 5 ledenica i udari metu za jak dmg i plus za sav dmg ovih 5 ledenica. Kada uzmeš ovaj talenat onda kada baciš Ice Lance ledenice iznad glave ne udaraju metu. (Standardni i No Ice Lance build)

4.Buildovi i sve što treba da znate o njima

Pre nego što počnemo potrebno je znati par stvari. Prvo svaki build može da se igra ako razumeš njihove pozitivne i negativne strane.

Frost ima 3 builda : 1. Standardni 2. No Ice lance i 3. Frost orb build.

Standardni i No Ice Lance build su skoro pa identični i uglavnom služe za raidovanje. Mogu se koristiti i u m+ ali moraš da prilagodiš talente. Frost Orb build se uglavnom koristi u m+ jer se fokusira na skraćivanu CD na Frost Orbu i buffovanju Ice Lance dmga ali može da se koristi i u raidu ako nisi high end raider, samo se spremi da ti dps možda neće biti tako dobar zbog pozicioniranja Bossa itd.

Trenutno najbolji i najači frost build je No Ice Lance ali sa dolaskom 8.3 patch i buffovanjem Ice Lance-a značaj ovog builda će najverovatnije opasti. Zbog toga treba obratiti pažnju i na Frost orb build.

Ne postoji rotacija ni za jedan build zato što ima previše prokova. Postoji samo red prioriteta magija koje bacamo.

4a. Standardni build

Treba koristiti ovaj build ako nemaš dovoljno odgovarajućih Azerite traitova da koristiš NoIL ili Frost Orb build. Ako imaš gubi se previše sa ovim igrajući ovako.

Talenti

Bone Chilling

Shimmer  ili Ice Floes (kako ti volja)

Rune of Power ili Incanters Flow

Ebonbolt ili Frozen Touch

Frigid Winds winds ili šta god

Splitting Ice (ako treba cleave) ili Comet Storm (ako je single target ili treba burst AoE)

Glacial Spike

 

Rotacija

Najbitnije sa ovim spekom jeste da se shateruju magije sa Brain Freeze prokom. Npr. Kastuješ Frostbolt imaš Brain Freeze prok, kako se završi frostbolt ODMAH bacaš Flurry koji je instant zbog BF i ODMAH bacaš Ice Lance. Frostbolt i Ice Lance će se Shaterovati i oba će 99% biti krit.

Imajući to u vidu idemo na listu prioriteta.

 1. Flurry se baca ISKLJUČIVO sa Brain Freeze prokom i koristi se da se Shateruje Glacial Spike ako si skupio 5 Ledenica.
 2. Ako imaš 5 ili 4 ledenice, sa Brain Freeze Shateruješ Ebonbolt koji ti sam po sebi da još jedan prok Brain Freeze i još jednu ledenicu jer si bacio Flurry sa prvim prokom Brain Freezea koji si imao pre kastovanja Ebonbolta.
 3. Ako imaš Brain Freeze prok i 3 ili 4 ledenice a Ebonbolt je na CD onda čuvaš Brain Freeze dok ne dobijš 5 ledenica da bi shaterovao Glacial Spike.
 4. Ako imaš Brain Freeze prok i manje od 3 ledenice onda shateruješ Frostbolt
 5. Uvek bacaj Frost orb kada ti nije na CD
 6. Uvek bacaj Ice Lance sa Fingers of Frost prokom. Ako imaš Brain Freeze prok i Fingers of Frost prok onda izbacaj Ice Lanceove da skloniš Fingers of Frost prokove i tek onda shateruj po gornje pomenutom redosledu.
 7. Bacaj Comet Storm kada nije na CD i ako bacaš na mobove probaj da iskoristiš Frost Nova ili petov Freeze pre nego što komete udare.
 8. Na 2 ili više meta bacati Blizzard kada nemaš prokove i nije na CD.
 9. Bacaj Frostbolt kada nemaš prokove da bi ih generisao
 10. Koristi Icy Veinsna CD.

Način na koji koristiš Rune of Power je jednostavan. Spajaš ga sa Glacial Spike-om a ako ćeš da kapuješ sa chardzovima RoP (maks su 2 chardza) onda ga spajaš sa Ebonboltom ili Frost orbom. Ako ga spajaš sa Frost orbom onda prvo baciš orb pa onda baciš RoP, sa svim ostalim spelovima prvo baciš RoP pa onda Glacial Spike ili Ebonbolt. Ne moraš da čuvaš RoP za Icy Veins jer je bitnije ga iskoristiti za Glacial Spike, u jednom trenutku dok imaš IV uključen bacićeš RoP sigurno. Ako će Boss umreti u narednih 25 sekundi onda nemoj ni da bacaš RoP, ne isplati se. Ako mobovi neće živeti 10 sekundi onda nemoj bacati RoP.

Da bi znao koji je stat najbolji za tebe simuj svog lika na Raidbots. Bez toga NEMA napretka!!

4b. No Ice Lance Build (NoIL)

Da bi ovaj build uopšte funkcionisao potrebno:

 1. Da imaš 3 Flash Freeze azerite traita. Možeš i da pokušaš sa 2 ali najbolje je 3.
 2. Da ostali azerite traitovi budu oni koji ti daju Mastery kao što je Tradewinds ili bilo koji drugi stat. NIKAKO ne uzimati azerite traitove koji ti buffuju Ice Lance jer ga nećeš skoro nikada ni bacati.
 3. Da stackuješ ŠTO VIŠE mastery-ija.

Talenti

Bone Chill

Shimmer

Incanter Flow (može i RoP ako umeš da ga iskoristiš)

Ebonbolt

Frigid Winds (ili šta god hoćeš)

Comet Storm ili Spliting Ice (Opet od situacije zavisi)

Glacial Spike

 

Priotitet

 

 1. Nikada ne bacati Ice Lance posle BF proka. Taj global CD koji iskoristiš na njemu je veliki gubitak u dps. Bacaš Ice Lance JEDINO kada se pomeraš imaš FoF prok a Shimmer ti je na CD. Ako Shimmer nije na CD onda se pomeraš dok kastuješ jer shimmer ne prekida kast.
 2. UVEK sačuvati BF prok za Glacial Spikeda bi ga Shatterovao
 3. JEDINO iskoristi Ebonbolt ako imaš 5 ledenica a nemaš BF za Glacial Spike.
 4. Bacaš Blizzard tek ako ima 3 ili više mete. Ako ima 2 ili 1 onda rotacija kao obično.
 5. Bacaš Glacial Spike bez BF JEDINO ako če udariti metu kada imaš 5 stackova Incanters Flow-a
 6. Uvek kastuj nešto a tvoj filer spell je Frostbolt i bez njega nemaš BF proka.

Svi CD-ovi se bacaju čim ih dobiješ a čuvaš ih jedino ako možeš da izvučeš neku korist od njih. Icy Veins, Frost Orb i trinketi su bitni I UVEK IH KORISTI.

Opener je jednostavan, Prepot, Frostbolt 2 sekunde pre pula, Icy Veins, Trinketi i udji u normalnu rotaciju. Ako imaš Azsharin trinket onda 6 sekundi pre pulla počneš da channeluješ trinket pa pre pot pa uobičajeno

Ako uzmes RoP koristi ga gore kako sam pomenuo.

Essenci za ovaj build nisu toliko bitni, u tom smislu što nisu ti potrenbi specialni essence da bi uopšte mogao da igraš ovaj spec kako treba, kao što je na primer Blaster Master build u Fire specu gde ti je potreban Memory of Lucid dream rank 3. Najbolje je da simuješ ono što imaš da vidiš šta ti je naibolje. Takodje možeš da proveriš i Bloodmallet ili Hero Damage pa da znaš šta da skupljaš.

Da bi simovao NoIL build moraš da dodaš APL u Raidbot, koji možeš naći na wowheadu ili preko ovog linka. Ovaj APL nisam ja napisao nego sam ga preuzeo sa wowheada iz frost mage guide-a.

Da bi znao koji je stat najbolji za tebe, kao i gemovi i enchanti, simuj svog lika na Raidbots. Bez toga NEMA napretka!!

4c. Frost Orb Build

 

Da bi se orb build igrao MORAŠ imati:

 1. 3 Packed IceAzerite traita. Smisao builda jeste da tvoji Ice Lancovi udaraju kao ludi dok ti je Frost Orb aktivan.
 2. 1 Flash FreezeAzerite trait zbog FoF prok šanse. Ne treba ti više od 1.
 3. MINIMUM 1 a IDEALNO 2 Whiteouttraita. Ovo ti smanjuje CD na Frost orbu za svaki Ice Lance koji baciš i oni udaraju jače za svaki stack ovog trait što imaš.
 4. Što manje Mastery-ija

 

Talenti

Lonely Winter

Shimmer

Rune of Power (može i IF)

Chain Reaction

Frigid Wind

Freezing rain ili Splitting Ice

Thermal Void ili Ray of Frost

 

Prioritet bez Frost Orba

 1. Dok Frost orbnije aktivan radiš standardnu rotaciju za frost magove osim što bacaš Blizzard kada ti god nije na CD jer smanjuje CD Frost orbu.
 2. Ako Frost orbnije aktivan i ako imaš 2 Whiteout traita onda UVEK iskoristiš sve FoF prokove pre nego što iskoristiš BF prok da shateruješ frostbolt i Ice Lance. Na ovaj način shaterovao si 3 Ice Lanca i smanjio si CD na frost orbu više nego da si iskoristio jedan prok FoF na BF prok bacivši ga posle frostbolta.
 3. Pokušaj da sačuvaš 1 FoFprok pre nego što baciš Frost orb, ali nemoj da overkapuješ na FoF. Ako vidiš da se ne snalaziš najbolje sa ovim ignoriši ovaj savet.

 

Prioritet sa Frost Orbom aktivnim

 1. Baci Frost OrbI TEK ONDA Rune of Power.
 2. 2.Glavno je iskoristiti što više FoFi shaterovanih Ice Lanca jer ti je to glavni dmg u buildu.
 3. 3.Izbacaj sve FoFprokove kada god ih dobiješ
 4. 4.Baci instant Blizzard(ako si uzeo Freezing rain)

5.Ako nemaš FoF prok a BF prok onda baci Flurry sa BF prokom BEZ frostbolta i shateruj Ice Lance

 1. 6. Kada ne budeš imao FoFprokove iskoristi Ray of Frost(ako si uzeo) i čim dobiješ 2 FoF PREKINI channel. RoF se ne koristi zbog dmga već zbog prokova i baca se isključivo za vreme Frost Orba.
 2. 7. Kastuj blizzard
 3. 8. Kastuj frostboltJEDINO AKO NEMAŠ NIŠTA od gore pomenutog.

 

CDovi su bitni i trebaju da se koriste što češće, ćim nisu na CDju..

OBRATI PAŽNJU!!

     Tvoj dmg u ovom buildu zavisi najviše od toga da Frost Orb udara tvoju metu i da buffuje tvoj Ice Lance dmg. Tako da pazi kada, gde i u kom pravcu bacaš Frost Orb. Ako uglavnom igraš sa pugovima trebaće ti dosta iskustva i još više sreće da ti tank ne pomera bossa ili mobove iz blizzarda i Frost orba.

 

Opener je isto jednostavan. Prepot, prekast frostbolt, Icy Veins i trinketi, ako se boss nece pomerati onda baci Frost orb i nastavi sa prioritetom. Ako se boss na početku mora pomeriti nastavi da bacaš frostbolt sa Icy Veinsom i aktivnim trinketom sve dok se boss ne dovede na odgovarajuće mesto gde će stajati, kraće ili duže vreme, pa tek onda baci Frost Orb i ostalo po prioritetu.

 

RoP se koristi po gore pomenutom redosledu. Ako se ne snalaziš sa njim ili ima previše pomeranja onda jednostavno uzmi IF i zaboravi da ga imaš.

Essenci za ovaj build nisu toliko bitni, u tom smislu što nisu ti potrenbi specialni essence da bi uopšte mogao da igraš ovaj spec kako treba, kao što je na primer Blaster Master build u Fire specu gde ti je potreban Memory of Lucid dream rank 3. Najbolje je da simuješ ono što imaš da vidiš šta je najbolje od onoga što imaš. Takodje možeš da proveriš i Bloodmallet ili Hero Damage pa da znaš šta da skupljaš.

Da bi znao koji je stat najbolji za tebe simuj svog lika na Raidbots. Bez toga NEMA napretka!!

Da bi simovao Frost orb build moraš da ubaciš APL za njega u Raidbots, koji možeš naći na wowheadu ili preko ovaj link . Ovaj APL nisam ja napisao već sam ga preuzeo preko wowheada na frost mage guide-u.

5.Flask, potovi, enchanti i gemovi

Za flask koristi Greater Flask of Endless Fathoms ili jeftiniju verzija

Za pot koristi Potion of Unbridled fury za single target ili Superior Battle Potion of Intellect ili jeftinija verziju int pota.

Famine Evaluator and Snack Table ako si u mogućnosti a ako nisi onda za Frost Orb Build i Standardni uzmi hranu sa najboljim simovanim statom a za NoIL build samo mastery hranu Abyssal fried rissole

Enchantovati prstenje sa najboljim simovanim statsom a oružije sa Enchant Weapon Machinists Brilliance ili Enchant Weapon Torrent of Elements a to ipak treba simovati.

Za gemove koristiti najbolje simovan stat i jedan Leviathans eye of Intellect.

6. Zaključak

Ovim završavamo naš frost mag guide. Ako imate neke predloge ili ste možda primetili da smo negde pogrešili molimo vas obavistite nas putem komentara!

Views:   153   Comments:   0   Likes: 1

Post your comment

Facebook Twitter Pinterest
A password will be emailed to you.
Skoči na traku sa alatkama