Svet Warcrafta
Skip

Outlaw rogue 8.2.5

Published: Category:Klase , RogueWritten by: Lumy

Outlaw 8.2.5

1.Uvod

Od samog početka WoW-a, strah i trepet svih castera bili su rogue-ovi. Te male gnjide! Samo što sedneš a on se otvori na tebi sa stun lock-om a ti poželiš da ga samo jednom vidiš IRL da ga pustiš kroz šake…. Samo jednom!!

Sa Legionom vidimo da se uvodi novi spec koji je zamenio combat rogue-a. Rodio se pravi pirat! Nosim mačeve i kada najmanje očekuješ izvučem pištolj i stavim ti jednu medju oči… Pravi gospodin pre svega!

Dok Outlaw nije bio toliko dobar u Legionu, u BFA je počeo da sija. Azerite Traitovi su mu omogućili da postane pravi monstrum za AoE u Mythic Plus-u a i u par raid tier-ovima je bio bolji od Assasinationa. U 8.2.5 to nažalost nije slučaj. Teritorija je podeljena. Outlaw dominira u Mythic Plusu a Assasination u raidu. To ne znači da ne možeš da raiduješ kao outlaw ili da radiš mythic plus sa assasinationom, nego da svaki spec zasija u pravom svetlu u tim situacijama.

U ovom guide-u objasnićemo vam svaku varijaciju build-ova koji trenutno postoje a validni su za PvE tj. Mythic plus. Što veći ilvl imaš to će ti Outlaw biti sve bolji i bolji.

Cilj ovog guide, kao i svaki drugi na našem sajtu, nije da ti pokažemu svaki detalj igrice i outlaw rogue-a već da ti damo dobru osnovu na jeziku koji možeš da razumeš. Ako znaš dobro engleski onda obrati pažnju na rogue discord i na njihov sajt. Na kraju krajeva, pored wowhead-a, to su nam glavni izvori za ovaj guide.

2.Mehanike i magije

 

2a. Resursi i Mehanike

Energy i Combo Points – Tvoji glavni resursi. Trošiš energiju da skupiš Combo Points pa da ih iskoristiš na Finisher-ima (magije koje troše Combo Points i glavni su izvor dmga)

Combat Potency – Pasivna magija koja ti regeneriše energiju na off-hand udarcima. Ako imaš oružije u off-handu koje udara svakih 2.6 sekundi onda je regeneracija normalna, tj. na svakom udarcu. Ako staviš brži dagger u off-hand onda je regeneracija 52% na svakom udarcu. To ne znači da moraš da juriš brzinu oružija već da ti je ne bitno šta ti je u off-handu, barem za regeneraciju, jer ti dodje na isto. Uzmi oružije koje udara najjače ili najbolje sim-uje.

Restless blades – Pasivna magija koja učini da svaki Combo Point potrošen na finishere smanji CD na tvom: Adrenaline Rush, Between the Eyes, Sprint i Grappling hook. Ovo čini da tvoja rotacija nije konstantna. Svi bitni CDovi će biti kraći i moraćeš da reaguješ adekvatno ako želiš da radiš ozbiljan dmg.

Ruthlessness – Tvoji finisher-i imaju 20% po potrošenom Combo Pointu da ti daju 1 Combo Point. Sa talentom Deeper Stratagem i 6 CP finisher-ima imaš 100% šansu za 1 CP i 20% šansu za još jedan.

2b. Osnovni ofanzivni cooldown-ovi

Adrenaline rush – Tvoja regenracija energije je ubrzana za 60%, maksimalna energija za 50 i tvoja brzina udaraca za 20% za 20 sekundi. Treba ga koristiti na svakom CD-u. Nalazi se na GCD-u ali dok je aktivan tvoj GCD umesto da bude 1 sekunda ono je 0.8 sekundi. Ovo možda ne izgleda mnogo ali treba na to obratiti pažnju. Aktiviraš ga i počneš da lomiš prstiće.

Blade Flurry – Tvoji napadi na primarnu metu cleavuju za 30% dmga svima koji su u blizini, traje 12 sekundi i ima 2 charga. Koristiš ga ako znaš da ćeš iskoristiti barem 8 sekundi buffa ili ako će sledeći charge uskoro sići sa CD-a iskoristi ga da ne sedi na maksimalnim chargovima a ima više meta u blizini.

Vanish – Odeš stealth i ako si u combat-u. Prvih 3 sekunde stealtha kroz vanish svaki dmg koji primiš neće te izvaditi iz stealth-a. Ovo može da se koristi ofanzivno i defanzivno a o tome ćemo u rotaciji.

2c. Builderi i Finisheri

Sinister Strike – Tvoj glavni builder. Trošiš energiju na Sinister Strike da bi dobio Combo Points da uradiš finišer. Ima 35% šansu u Outlaw-u da udari drugi put i ti da Opportunity što učini da tvoj sledeći Pistol Shot košta duplo manje a da udari duplo više.

Pistol Shot – Drugi builder koji koristiš isključivo kada imaš Opportunity ili si predaleko od mete da je udariš sa Sinisterom. BRZO SE VRATI METI.

Between the Eyes – Finisher koji radi dmg i stun-uje metu sve u zavisnosti od broja Combo Points-a koje utrošiš. Ima default CD od 30 sekundi.

Dispatch – Finisher sa kojim ćeš trošiti Combo Points ako ne moraš da koristiš Roll the Bones za bolji buff i ako ti je Between the Eyes na CD-u.

Roll the Bones – Glavni finisher za Outlaw rogue-a. Daje ti izmedju 1 i 5 različitih buffova. Šansa da dobiješ jedan buff je 79%, dva buffa 20% i pet buffova 1%. O ovome ćemo detaljno kasnije u guide-u kada budemo objašnjavali prioritet re-rolla Roll of the Bones-a.

2d. Utility

Stealth – Postaneš nevidljiv i promeniš svoj glavni action bar. Kada si nevidljiv možeš da koristiš neke magije koje ne možeš kada nisi. To su uglavnom deo tvog utility-ja ali ima i Ambush koji bacaš iz stealtha i daje ti 2 Combo Pointsa. Nismo ga stavili u buildere jer ćeš ga koristiti jednom ili eventualno dva puta u jednom fightu ali treba obratiti pažnju na njega jer ipak 2 Combo Points nisu malo.

Shroud of Concealment – Svi u 30 yardi oko tebe postanu nevidljivi, dobiju stealth, 15 sekundi. Ovo je glavni Utility koji rogue donese jednoj mythic plus grupi i omogućava im da preskoče teške pull-ove. Treba obratiti pažnju na to da ako neko prodje preblizu nekom mob on će ga videti isto što važi i za tebe u tvom stealthu. Ako treba da prodjete blizu nekih mobova obavezno najbližeg Sap-uj.

Blind – Oslepiš metu i ona postaje disoriented (šeta u krug) 1 minut. Bilo koji dmg meti prekida ovaj CC. Baca se kada nisi u steathu i treba ga koristiti kao CC ili kao neki kvazi-kick da prekidaš neke kastove. Sve što možeš da stun-uješ možeš i da blind-uješ. CD je 2 minute.

Cheap Shot – Baca se iz stealtha, stun-uje metu za 4 sekunde i daje ti 2 Combo Points-a. Koristiti kao opener u PvE samo ako jedan mob ima prioritet i mora da se ubije brzo a ne želiš da radi dmg. Onda vežeš svoj cc na njemu.

Distract – Baca se u stealth-u. Kada baciš u grupu mobova oni se svi okrenu ka sredini tvog kruga i teže vide ono što je iza njih. Koristi se u Shroud-u da zaustaviš patrole i da prodješ pored mobova kada si već iskoristio Sap u blizini.

Gouge – Baca se kada nisi u stealthu i moraš biti ispred mete. CCuje metu 4 sekunde. Ovo ima samo Outlaw i kada ga iskoristiš dobiješ jedan Combo Point. Koristi kao kvazi-kick.

Sap – Koristi se isključivo iz stealtha. CC traje 1 minut. Može da se baci na mete koji nisu u combatu i koji su Humanoidi, beasts, demoni i dragon kin. Možeš da imaš samo jedan Sap aktivan. Koristi se najviše sa Shroudom ali i da CCuješ metu koju ne želiš odmah da pull-uješ.

Kick – Prekida kast tvojoj meti i u narednih 5 sekundi ne može da baca bilo koju magiju iste vrste (škole) kao magija koja je prekinuta.

Grappling Hook – Baciš lanac i poletiš ga njemu. Jedini način da se przo pomeriš za Outlaw. Ima CD od 1 minut.

Sprint – Povećava ti brzinu trčanja 70% za 8 sekundi. Možeš da ga koristiš u stealthu bez straha da će te iz njega izvaditi.

Tricks of the Trade – Kada ga aktiviraš i baciš na nekoga (uglavnom na tanka osim ako nisi najobičniji troll) imaš 30 sekundi da uradiš dmg. Sav dmg se pretvara u threat za tvoju metu. CD počinje tek kada udariš nekoga tj. kada prebaciš agro na nekoga. Najkorisniji je u mythic plusu kada je Skitish affix. Koristi ga uvek kada vidiš da tank ima problema sa agrom.

Pick Lock – Otvaraš zaključana vrata, kovčege i one dosadne iteme koji su zaključani a napunili su ti banku od početka ekspanzije. Ovo je razlog što te svi hoće u svojoj Tol Dagor grupi!

Pick Pocket – Odzepariš moba. Uglavnom moraju biti Humanoidi. Dobiješ nešto golda i ponekada junk iteme (sive iteme za vendora).

2e. Defanzivni cooldown-ovi

Coak of Shadows – Postaneš imun na magije 5 sekundi. Skida sa tebe sve debuff-ove od magija. Jedan od najboljih defensiva u igrici. Treba obratiti pažnju da neke mehanike u raidovima namerno ignorišu ovaj defensiv.

Crimson Vial – Leči te za 30% tvog HP-a kroz 6 sekundi. Koristi 30 energije. Treba ga koristiti da olakšaš healerima posao, ako možeš da uštediš energije naravno.

Feint – Smanji dmg koji primaš od AoE-a za 40%. Koristi 35 energije i aktivira GCD. Treba ga koristiti uvek kada ćeš primiti AoE dmg. Mrtav dps ne radi dps!

Riposte – Daje ti 100% šansu da uradiš parry u trajanju od 10 sekundi. Odličan defensiv za physical dmg. Kada uradiš parry onda uradiš i dmg meti koju si parry-ovao, cd ovoga je 1 sekunda.

3.Talenti

 

3a. I red (15lvl)

Weaponmaster – Tvoj Sinister Strike ima 10% veću šansu da udari drugi put. Solidan pasivni talenat ali ipak nije toliko dobar koliko drugi izbori.

Quick draw – Kada je tvoj Pistol Shot buffovan od Sinister Strike-a (Opportunity) daje ti još jedan Combo Point i radi 50% više dmga. Ovaj talentaj je najači u ovom redu i čini da je tvoja rotacija mnogo tečnija, nema zastajanja, a da tvoje generisanje Combo Pointsa mnogo predvidljivije i lakše.

Ghostly Strike – Daje ti još jednu magiju. Iskoristiš je i tvoja meta prima 10% više dmga 10 sekundi. Ima CD od 35 sekundi koji se smanjuje finisher-ima ali nećeš useti da ga održiš stalno na meti. Mnogo slabije od Quick draw-a.

 

3b. II red (30lvl)

Acrobatic Strikes – Povećava range tvojih mele udaraca za 3 yarda. Povećava range tvog Blade Flurry-ija isto za toliko. Odlično u svim situacijama. Posebno dobro u Freeholdu na ajkuli.

Retractable Hook – Smanji tvoj CD na Grappling hook-u za 30 sekundi. Odlično ako ga koristiš često. Ako ne onda uzmi Acrobatic Strikes.

Hit and Run – Pasivno povećava tvoju brzinu trčanja za 15% stalno. Koristiti za world questove i ako ne možeš da iskoristiš ostale opcije.

 

3c. III red (45lvl)

Vigor – Povećava ti Energiju za 50 i regeneraciju energije za 10%. Ovaj talenat je generalno najbolji i čini da ti je rotacija još tečnija. Tek kada imaš veliki ilvl ono pada na drugo mesto. Simuj ovu opciju.

Deeper Stratagem – Sa ovim talentom možeš da imaš 6 Combo Points-a, tvoji finisher-i mogu da iskoriste do 6 Combo Points-a i rade 5% više dmga. Na velikim ilvl-ima ovo je najbolji talenat u ovom redu. Ako imaš više Ace up your sleeve ili Snake Eyes azerite traitova ovaj talenat takodje postaje najbolji.

Marked for Death – Daje ti još jedan CD. Obeležiš metu i dobiješ 5 Combo Pointsa. Ima CD od 1 minut. Ako obeležena meta umre resetuje ti se CD. Solidan talenat ako umeš da ga iskoristiš sa resetovanjem. Ako ne umeš ignoriši ga. Nećemo obraditi ovaj talenat u rotaciji, koristili biste ga jednostavno kada god nemate 5 Combo Pointsa i nije na CDu.

 

3d. IV red (60lvl)

Iron Stomach – Povećati healing od Crimson Vial-a, Healing Potiona i Healthstone-ova. Dobar za soliranje.

Cheat Death – Sve što bi te ubilo ustvari te spusti na 7% HP-a i 3 sekunde posle toga primaš 85% manje dmga od svega. CD ovog talenta je 6 minuta. Odlična opcija i uglavnom se uzima uvek.

Elusiveness – Feint sada smanji dmg i od direktnog dmga a ne samo od AoE-a. Može biti dobro ako znaš da ti je potrebno da smanjiš neki konkretan dmg.

 

3e. V red (75lvl)

Dirty Tricks – Neki CC je sada dzaba. Koristi se uglavnom za PvP.

Blinding Powder – Smanji ti CD na Blind-u za 30 sekundi i poveća mu range za 15 yardi. Ovo je ok opcija kada znaš da ti baš treba.

Prey on the Weak – Kada stunuješ nešto sa Cheap Shot-om ili Between the Eyes ono prima 10% više dmga od svega i od svih ljudi u raidu/grupi. Generalno najbolja opcija.

 

3f. VI red (90lvl)

Loaded Dice – Kada iskoristiš Adrenaline Rush tvoj sledeći Roll the Bones sigurno daje 2 buffa. Kada imaš veliki ilvl ovaj talenat postaje validan sa odredjenom kombinacijom azerite traitova za Mythic Plus. Do tada ga ignoriši.

Alacrity – Tvoji finisher-i daju ti buff Haste-a koji se stack-uje 5 puta. Ovo je generalno najbolji trait i uvek ćeš ga uzeti jer dodatni haste ti daje bržu regeneraciju energije i tvoj auto-attack je veliki deo tvog dmga.

Slice and Dice – Daje ti još jedan finisher koji zameni Roll the Bones. Daje ti buff brzini napada za 50% i regeneracije energije za 15%. Možeš buff održavati 100% vremena. Ipak ga Roll the Bones i Alacrity totalno bacaju u senku. Bukvalno ćeš više dmga raditi da ne izabereš ni jedan talenat u ovom redu nego da izabereš njega. NIKADA GA NE UZIMAJ!

 

3g. VII red (100lvl)

Dancing Steel – Produži trajanje tvog Blade Flurry za 3 sekunde i njegov dmg poveća za 5%. Odličan izbor za veće mythic plus ključeve.

Blade Rush – Daje ti još jednu magiju čiji CD se smanjuje sa svakim tvojim finisher-om. Zaletiš se prema meti uradiš dmg njemu i svima oko njega, dobiješ 25 energije u narednih 5 sekundi. Dok je Blade Flurry aktivan dmg svim ne primarnim metama je povećan za 100%. Odlična sinergija sa Blade Flurry-jem a i odličan je za single target fightove.

Killing Spree – Daje ti još jednu magiju čiji CD se smanjuje sa svakim tvojim finisher-om. Teleportuješ se na neprijatelja koji je udaljen 10 yardi i počneš da mu radiš dmg 2 sekunde. Kada je Blade Flurry aktivan radiš 100% dmga svima u blizini. U poredjenju sa Blade Rush-om radi više dmga ali ima duži CD i ne daje ti energiju ali ga možeš koristiti kada znaš da ti treba za neki burst dmg. Treba simovati ove dve opcije za tvog lika da vidiš koja je najbolja

4.Azerite Traitovi

4a. 4 i 3 prsten

Postoje četiri traita koje želiš da imaš. Njih ćemo ovde navesti. Ako nemaš njih kao opciju onda se simuj i saznaj šta je najbolje za tvoju situaciju.

 

Deadshot – Tvoj Between the Eyes finisher povećava dmg tvog sledećeg Pistol Shota. Želiš do 3 ovih.

Ace up your Sleeve – Za svaki Combo Point koji potrošiš na Between the Eyes radiš više dmga i svaki ti takodje daje 2% šansu da dobiješ 4 Combo Points-a. Zeliš do 3 ovih.

Kada imaš više ovih traitova gore pomenutih, onda uvek koristiš Between the Eyes kada nije na CDju umesto Dispatcha. Ako imaš 2+ Ace up your Sleeve onda koristiš Between the Eyes UVEK sa maksimalnim brojem combo points-a, čak i ako ćeš generisati više combo points-a nego što možeš da imaš, tj. čak i ako ćeš izgubiti neki combo point.

 

Brigands Blitz – Tvoj Adrenaline Rush ti daje buff Haste-a koji se stack-uje 10 puta i traje 20 sekundi. Želiš jedanom obvaj trait.

Keep your wits about you – Najbolji trait za AoE. Daje dodatnih 3% da ti Sinister Strike udari još jednom i ti dodatni udarci rade više dmga. Uvek za AoE želiš ovaj trait SAMO JEDNOM!

 

Želimo da napomenemo ovde i trait Snake Eyes koji nije dobro mešati sa Ace up your Sleeve i Dead Shot jer u tom slučaju svaki trait gubi na značaju.

Loyal to the End je dobar samo ako četiri ili više igrača ga imaju u tvojoj grupi/raidu i tada ga želiš 3 komada. Ako nemaš četiri saigrača koji ga koriste nemoj ga uzimati.

Treba napomenuti ovde i Undulating Tides koji se najbolje simuje ali realna upotreba je diskutabilna. Ako ti često pada HP onda ga nemoj koristiti.

4b. 2 prsten

Overwhelming power – najbolji sekundarni trait. Jeste da gubiš stackove kada primiš dmg ali 3 komada ovog traita se totalno isplati. Kada ga god vidiš uzmi ga.

Za svaki drugi trait sim-uj se.

4c. 3 prsten

         Uzmi šta god misliš da možeš da iskoristiš.

5.Azerite Essence

 

5a. Major

Condenced Life-Force – Dobija se iz raida i najbolji je Single Target major essence. Bacaš na svaki CD.

Crucible of flames – Najlakši essence da dobiješ. Drugi najbolji major essence za ST

Blood of the enemy – Najbolji major essence za mythic plus. Povećava ti crit šansu a na lvl 3 ti povećava i crit dmg za 25%. Uzima se od pvp-a i trebalo bi ga imati.

Essence of the Focusing Iris – Ako nemaš Blood of the enemy onda je i ovo sasvim solidan izbor za major essence u mythic plus. Sve dok ne dobiješ BotE naravno.

 

5b. Minor

Memory of Lucid Dreams – Svaka tvoja magija kada udari ima šansu da ti vrati 50% energije koje je utrošila. Dobija se iz Nazjetara i najbolji je minor essence. OBAVEZNA ga treba imati na 3 lvlu. Leveluješ followere i dobiješ posle 3 nedelje lvl 3.

Purification Protocol – solidan izbor za minorni essenced u mythic plusu ali tek na lvl 3. U svakom slučaju je bolji VoP essence.

Vision of Perfection – Još jedan BiS slot za minor essence. Dobijaš još brži Adrenaline rush koji i ovako već koristiš svaki CD!

6. Roll the Bones

 

Pre nego što vam predstavimo rotaciju za svaki build treba da se upoznamo sa Roll the Bones mehanizmom. I ako ima talenat koji ti ukloni RtB moramo znati da je to totalni dps gubitak. Znam, znam “RNG je kurva” itd… Outlaw je odličan čak i sa RNGom!

Roll the bones ti uvek da 1,2 ili 5 buffova. Šansa da dobiješ jedan buff je 70%, 2 buffa 25% a 5 buffova 1%. Cilj je da dobiješ što bolji 1 buff ili 2 bilo koja (postoji izuzetak ovom pravilu).

Buffovi su:

1. Ruthless Precision – Povećava crit šansu Between the Eyes-u za 60% a ostalim magijama za 20%. Najbolji buff u svim situacijama i treba ga uvek čuvati ako dobiješ samo njega.

2. Grand melee – Dobiješ 55% na brzini udaraca i 25% više Leeche-a. Kada imaš Azerite trait Ace up your Sleeve ili Deadshot (što bi I trebao da imaš) onda ako samo dobiješ ovaj buff obavezno re-rolluješ dok ne dobiješ 2 buffa ili Ruthless Precision.

3. Broadside – Tvoji Combo Points generatori generišu još 1 Combo Point i rade 20% više dmga. Odličan AoE buff i ako dobiješ samo njega onda ga sačuvaj i topi mobove sa Blade Flurry-jem!

4. Buried Treasure – Regeneracija energije je povećana za 4 energije po sekundi. PAZI da ne napuniš energiju. Cilj treba da ti bude da nikada ne stojiš na maks energiji.

5. True Bearing – Tvoji finisheri skraćuju cooldown na tvojim CDovima za dodatnih 1 sekundu za svaki Combo Point utrošen.

6. Skull and Crossbones – Tvoj Sinister Strike ima još dodatnih 30% šansu da udari još jednom. Ako imaš Ace up your Sleeve ili Deadshot ovo je najgori buff. Kada dobiješ samo 2 buffa i jedan od njih je ovaj onda koristiš logiku za re-roll kao da si dobio samo jedan buff, tj. Ako nije Ruthless precision (u ST ili AoE) ili Broadside (u AoE) onda opet radiš re-roll OBAVEZNO!!

 

UVEK SE ISPLATI DA JURIŠ PRAVI BUFF. UVEK! Sve i da ti je dosadilo da radiš re-roll jer si ga bacio već 4 puta za redom (što je velika retkost) a da nisi dobio pravi buff.

7. Buildovi

 

Ovde ćemo obraditi dva različita builda koji se koriste u mythic plusu.

Ako želiš da raiduješ sa outlaw onda samo za zadnji talenat uzmi Blade Rush.

Prvi build je standardni i njega koristimo dok nemamo veliki ilvl. Drugi build je poprilično nov i smanjuje RNG na Roll the Bones-u. U svakom slučaju oba su odlična ako umeš da iskorisitš sve prokove i buffove na pravi način. Ma da igrači koji su radili najveće ključeve koristili su standardni build. Gubitak haste-a u drugom buildu dosta utiče na taj izbor.

 

7a. Standardni build

 1. Quick draw
 2. Šta god hoćeš (predlažemo Acrobatics)
 3. Vigor / Deeper Stratagem / Marked for Death*
 4. Šta god hoćeš (predlažemo Cheat Death)
 5. Šta god hoćeš (predlažemo Prey on the Weak)
 6. Alacrity
 7. Dancing Steel

*Ovaj izbor zavisi od tvog ilvl-a i onoga što možeš da iskoristiš. MfD je dobar samo na add-dovima / mobovima koji brže umiru i ako ti umeš to da iskoristiš. Deeper Stratagem je odličan kada imaš veći ilvl, Memory of Lucid Dream minor essence i više Ace up my Sleeve traitova. Menja tvoju rotaciju samo zato što ti Combo Point granica povećana na 6. Vigor je generalni izbor a posebno kada nemaš Memory of Lucid Dream ali sa boljim gearom pada u senku DS-u.

7b. Loadid Dice build

 1. Quick draw
 2. Šta god hoćeš (predlažemo Acrobatics)
 3. Deeper Stratagem
 4. Šta god hoćeš (predlažemo Cheat Death)
 5. Šta god hoćeš (predlažemo Prey on the Weak)
 6. Loaded Dice
 7. Dancing Steel

 

Cilj ovog builda jeste da ti smanji RNG na Roll the Bones. Naš vam je predlog da se simujete da vidite šta je bolje za vas. Rogue-ovi simuju odlično na dungeon slice-u na raidbots-u. Tako ćete najbolje znati šta je za vas u mitik plusu.

         Ako koristiš ovaj spec onda moraš imati:

 1. Focusing Iris major kako bi radio ozbiljan AoE dmg i zbog haste proc-a.
 2. Vision of Perfection minor kako bi koristio više puta Adrenaline Rush zbog Loaded Dice-a.
 3. Brigands Blitz za još Haste-a
 4. Deeper Strategem kako bi ti Roll the Bones trajao duže sa 6 Combo Pointsa.
 5. Loaded Dice kako bi imao jači buff kombo kada počinješ svaki pack mobova.

Traitovi koji ti trebaju su isti kao i za standardni spec osim što obavezno želiš jedan Brigands Blitz.

Prioritet rotacije ostaje isti u oba speca. Loaded Dice je bolji jer ti daje više puta po 2 buffa nego standardni build. Šansa u ovom buildu za 2 buffa je nešto oko 95% šansa za 2 buffa i 5% šansa za 5 buffova. Build simuje najbolje za mitik plus ali ako nisi navikao na njega onda jednostavno igraj standardni build. Svi top mitik pluseri igraju standardni build a ne ovaj.

8.Prioritet rotacije

8a. Pre-pull

 1. Ako imaš MoD onda 18 sekundi pre pulla ga iskoristi.
 2. 2 sekundi pre pulla, ako si iskoristio MoD, baci Roll the Bones
 3. 1 sekunda pre pulla iskoristi Adrenaline Rush, pre-pot i Stealth
 4. Na pullu Ambush (Ako imaš 1 ili više Keep your wits about you onda br. 5 I 6 ne treba raditi I vanish se čuva za utility!!)
 5. Vanish
 6. Ambush
 7. Udji u standardni prioritet magija

Ako aktiviraš Adrenaline Rush posle Stealth-a onda će te to izbaciti iz njega. Zbog toga se koristi pre stealtha. Evo ga dobar macro za pre-pot I Adrenaline rush u pre-pullu da ne bi pritiskao 3 dugmića pre pulla

 

#showtooltip
/cast Adrenaline Rush
/cast Potion of Unbridled Fury
/cast Stealth

 

7b. Prioritet

Builderi

Uvek skupljaš maks CP osim ako imaš Broadsides buff ili Opportunity proc. Tada ako imaš jedan manje CP od tvog maksimuma iskoristiš finisher. Ako imaš 2 manje od maksimuma ili više CP onda iskoristiš proc Opportunity-ja ili bilo koji drugi builder.

Prioritet buildera je:

 1. Ambush iz stealtha obavezno jer daje 2 CP
 2. Pistol Shot sa prokom Opportunity
 3. Sinister Strike

 

Finisher-i

         Svi finisheri se koriste sa maksimalnim brojem CP osim ako imaš Broadsides buff ili Opportunity proc, onda ga koristiš sa jednim manje CP od maksimuma ako ćeš generisati više CP nego što možeš da držiš. Bez Deeper Strategem je 5 CP a sa je 6 CP maks.

 1. Glavni prioritet jesu dobri buffovi od Roll the Bones.
  1. Na Single Target čuvamo Ruthless Precision, 2 buffa ili 5 buff-ova.
  2. Na 2+ cleave-u
 • Sa Vigorom ili MfD čuvamo Ruthless Precision ili Grand Mele, bilo koja 2 buffa ili bilo koji 5 buff-ova.
 • Sa Deeper Strategem čuvamo Ruthless Precision, Grand Mele ili Broadsides, bilo koja 2 buffa ili bilo kojih 5 buffova
 • Ako dobiješ 2 buffa a jedan od njih je Skull and Crossbones onda se ponašaš kao da si dobio samo jedan buff i vodiš se tom logikom. Uvek ignoriši ovaj buff i menjaj ga ako samo njega dobiješ!
 1. Kada je Roll the Bones-u ostalo 3 sekunda buff-a onda re-roll osim ako imaš 3 Ace up my Sleeve onda Between the Eyes prvo pa TEK ONDA re-roll.
 2. Ako imaš Opportunity buff UVEK GA ISKORISTI POSLE Between the Eyes-a.
 3. Between the Eyes je na CD i imaš dobre buffove onda Dispatch

 

Cooldown-ovi

         CDovi se koriste kada ih god imaš ali postoje stvari na koje treba da paziš kada hoćeš da ga iskoristiš.

 1. Adrenaline Rush kada ga god imaš i energija ti nije puna!!!
 2. Vanish kada ga god imaš i sačuvao si više od 60 energije. Ako imaš 1 ili više Keep your wits about you trait ovo se ne isplati i treba Vanish čuvati kao utility.
 3. Marked for Death kada ga god imaš, osim ako znaš da ima neki mob uskoro na kome ćeš moći da ga resetuješ brzo.
 4. Blade Flurry kada god ima 2 ili više meta. Tako radiš AoE!

9. Zaključak

 

Čak i sa promenama mythic plus 10 affixu u 8.3 outlaw rogue će i dalje biti u prva dva najbolja mele dps-a za isto. Shroud neće više biti toliko koristan ali ćete i dalje moći neki skip da odradite sa njim. Ako ste se dvoumili da li da počnete da igrate outlaw nemoj te više razmišljati! Outlaw će I dalje biti car u m+!!

Views:   54   Comments:   0   Likes: 1

Post your comment

Facebook Twitter Pinterest
A password will be emailed to you.
Skoči na traku sa alatkama