Svet Warcrafta
Skip

Car i dalje caruje! – Glimmadin u 8.3 – Voulk QE

Published: Category:NovostiWritten by: Lumy

Car i dalje caruje! – Glimmer Paladin u 8.3

Ovde vam prestavljamo članak Voulk-a sa Questionably Epic web sajta. Sve analize su uradjene od strane njega posle testiranja Glimeradina na 8.3 PTRu. Evo vam link do originalnog članka.

Još jednom ovo je samo prevod članka koji daje dobre informacije i konkretne dokaze o validnosti Glimeradina u 8.3.

Update: 19 novembra Glimmer je, na granici broja meta koje mogu da imaju glimmer na sebi, nerfovan za još 12%. Ispod ćemo obraditi i to.

 

Glimmer of Light paladin u Eternal Palace raidu je bio ultra moćan do tačke kada je zasenio sve ostale spekove. Oduvek smo znali da nerfovi stižu, ali nismo znali kakvu formu bi imali i da li bi bili toliko bitni da ubiju čitav build. Sa 8.3 PTR sada live imamo mnogo bolju predstavu o tome. Glimmer će imati granicu od 8 meta koji mogu da je imaju i primiće 12% nerf – manje healinga. Granica od 8 meta je i dalje u pitanju ali izgleda da će ostati pri tome. Obradićemo obe promene u ovom članku.

Treba napomenuti da što manje iskustva imaš sa glimmerom to ćeš manje osetiti ovu promenu. Čak je veoma često da raideri koji rade raniji deo mythic raidovanja da imaju 8+ Glimmera vrlo retko.

Česta pitanja i odgovori

 

Da li ofanzivni glimmeri se računaju u 8 meta?

Da.

 

Da li ovo menja naš prioritet u statsima?

Ne. Možda. Haste gubi malo vrednost jer nećeš imati mnogo više koristi od nje kada imaš 8+ glimmera (jer ih više nećeš imati). I dalje je odličan stat. Nemoj da počneš da izbacuješ haste još. Najverovatnije ćeš hteti da izbalanciraš sve sekundarne statove u budućnosti. Moćićemo da damo odgovor na ovo pitanje što bliže budemo danu kada patch bude izlazio. Alatke za statse kao Wowanalyzer će biti update-ovani sa ovom promenom.

 

Da li će ovo promeniti Essence koje koristimo?

Ne na početku. Imamo dva odlična setup-a u Vision of Perfection i Ever-rising Tide u zavisnosti od dmga u fight-u. Vision of Perfection je bio kralj u Eternal Palace-u i verovatno će tako da ostane i u budućnosti. Povećavaju prok šansu za 12% Vision of Protectiona u 8.3.

 

Kako ova promena utiče na nas u Mythic Plusu?

Ovo je minorni nerf u suštini u instancama. Retkost je da ćeš imati više od 8 glimmera aktivnih u isto vreme, čak i na velikim AoE grupama i glimmer je čini manju količinu tvog healinga nego u raidovima.

 

Da li je Avening Crusader build sada kompetativan sa Glimerom?

Ne. Trebali bismo da vidimo još nerfova da drugi holy paladin buildovi sustignu glimmer.

 

Da li je Holy Paladin i dalje validan za mythic raidovanje?

Da. Sa trenutnim promenama i dalje ostaje u prva dva healera za raidovanje.

 

Da li će ovo promeniti talente koje uzimamo?

Verovatno ne, ali pratite situaciju. I dalje želite da uzmete talente koji vam daju najviše Holy Shock castova zato što Holy Shock plus 8 Glimmera je i dalje neverovatno dobro korišćenje GCD-a i druge opcije se ne nameću kao dobre alternative osim u tačno odredjenim fight-ovima sa posebnim uslovima.

 

Imamo 2/3/14 Holy Paladina u našem raid team-u. Hoće li ovo biti uredu u 8.3?

Previše je rano u PTR-u da izaberete vaš idealni izbor healera za 8.3. Ako vaši paladini uživaju u svom poslu onda ne postoji razlog da se menjaju. Snaga paladina ostaje i dalje ubedljiva i dominantna.

 

Kada je Glimmer buff “overwritten” tako što baciš još jedan Holy Shock, da li healuje?

Da healuje još jednom dok buff polako nestaje.

Promena u detaljima – Target Cap

 

8 Glimmer-a (ili 7 + 1 na bossu) je ustvari baš veliki broj da imaš aktivno van tvojih krila i period odmah posle krila. Ovaj nerf jedva da je dotakao tvoj uobičajni healing i možeš očekivati baš minoran nerf za tvoj generalni healing. Pričamo o 5% ili manje. Za veliki broj holy paladina neće biti nikakve promene njihovom healingu van Krila.

Mnogo je interesantnije da vidimo šta gubimo za vreme našeg bursta. Na live-u dobar Glimmeradin može da dostigne i 250k+ čistog HPSa za vreme Krila. Neverovatno! Da vidimo kako ovo izgleda kada dodamo granicu od 8 meta.

 

Statsi: 10500 int, 20% crit, 32% haste, 10% versatility, 18% mastery, 3 445 ilvl Glimmer traitova, nijedan glimmer na bossu za vreme krila, tabela predstavlja 90% tvog healinga za vreme Krila.

Prosek date je uzet od 10 85-90% parce logova u Eternal Palace-u. Beacon bi trebao ugrubo da primi isti doprinos od oba tako da ne bi trebalo da promeni procenat. 12% nerf healing nije uračunat u tabelu.

 

Možemo ovo da podelimo i u dva dela, prva polovina krila (kada se healing postepeno pojačava) i druga polovina krila (kada je broj Glimmera već dostigao maksimum)

Objašnjenje: Casts – Koliko si puta bacio Holy Shock.

Raw Healing – Sirovi healing, koliko si izhealovao sa tim kastovima Holy Shocka.

Average # Active – Prosečan broj akivnih Glimera.

Raw Healing per Glimmer – Sirovi healing po Glimeru, koliko si izhealovao sa jednim Glimerom

Prva kolona brojki je trenutno na live-u a druga na PTR-u.

Poslednju red brojki je tvoj HPS za vreme krila i postotak nerfa.

Ovo je ogromna razlika i veliki nerf Holy Paladin burst healingu ali o ovome se radi. Glimmer je toliko ispred svih drugih healera trenutno da je to komično. Nerfovi iznad su i dalje 40% više healinga nego druid u Tree of Life formi (koji ima isto vreme trajanja i duplu dužinu CDa) i 70% više od standardnog monka za vreme Way of the Crane (koji traje duplo kraće i košta ekstremno mnogo mane). takodje ćemo dobiti buff od 30 ilvl u 8.3 kada predjemo na 460 i 475 ilvl azerite delova. To je u suštini buff od 23% samo po sebi našim Krilima i anulira smanjenje snage u ovom nerfu. Nijedan drugi healing spec nema azerite trait koji tako dobro scale-uje ni izblizu tako dobro jer nijedan ne čini većinu njihovog healinga.

Promena u detaljima – Procenat healing nerfa

 

Ovaj je mnogo lakše da se data nabavi. Log u kome Glimmer (i beacon healovi zbog njega) čini 50% njegovog healinga videće nerf od 6% njegovom sirovom healingu. Sirovi healing nije prava mera koju tražimo pošto naš omiljeni trait značajno overhealuje i taj overhealing efektivno umanjuje nerf. Hajde da zaronimo u neke logove da vidimo koliko je ovo beznačajno. Dodao sam mix PTR i Live logova.

Tako da završavamo sa 2.5%-3.5% promenom. Znam da ovo nije ono što tražiš, dragi čitaoče, ali ovo je garantovan i prikladan nerf traitu koji i je i dalje izuzetno jak. Ne bi trebalo da bude nikakvo iznenadjenje ako ovo nije poslednji nerf koji vidimo.

Da li je moralo da bude ovako?

 

Postoje tri prilično laka pristupa koja su mogli da primene za Glimmer nerf. Ravan nerf njegovom sirovom healingu (koji dobijamo u nekom kapacitetu), trenutni planirani limit meta, ili skraćivanje trajanja Glimmer buffa. Tvrdim da je opcija #3 mnogo bolja od opcije #2. Smanjenjem trajanje svakog Glimmera na 20 sekundi je 15% nerf na generalni spec koji sadrži ramp-up i burst delove. Smatram da bi trebalo izbeći svaki sistem koji te limitira da staviš glimer na proizvoljan broj meta. Ne povećava skill koji je potreban da igraš ovaj build. Uglavnom nećeš ni obraćati pažnju ko ima tvoj glimer, osim prioritetnih meta. Samo ćeš bacati Holy Shock na one kojima je najviše potrebno. Cena overwritting-a Glimmer buffa je dosta manja nego na Live-u jer će opadati posle 8 Holy Shockova kasnije u svakom slučaju. Nerfuj snagu spec-a a nemoj ga učiniti gorim za igru. Nadoknadi Mythic Plus način igre negde drugde u paladinovim opcijama spellova da izbegneš da zaostaje za drugim spekovima u instancama. Buff Infusion of Light-u moglo bi da opet uvede raznovrsnost magija koje koristiš u raidovima dok održava trenutnu snagu Paladina u instancama gde i trošimo te charge-ove. PTR je otvoren još dva meseca. Eksperimentuj. Probaj nešto bolje.

Nebo nije palo. Kombinovano oni predstavljaju ozbiljne nerfove jednom speku koji je i ovako previše jak. Holy Paladin raid utility je i dalje ostao bez rivala i kombinacija najačeg HPSa, smanjenje dmga celom raidu i sposobnos da izadješ na kraj sa više dmg šema u toku jednog fighta održavav ih u dominantnoj poziciji u blizini vrha rang liste healera. Blizzard treba da se udalji od udaranja samo po healing brojevima i da se uhvate u koštac i sa utility-jem koji paladin ima, ako žele da ga spuste malo. Trenutni nerfovi su i dalje mali ako uzmemo u obzir šta sve paladin donosi jednoj raid grupi. Sklonite vaše altove i Avenging Crusader-e.

Dve runde prošle. Car i dalje caruje!

Views:   302   Comments:   1   Likes: 1

1 Comment

28/11/2019
Prepravićemo slike tabele u budućim updatovima. Znamo da su male za neke.

Post your comment

Facebook Twitter Pinterest
A password will be emailed to you.
Skoči na traku sa alatkama