Svet Warcrafta
Skip

Shadowlands i Mythic Plus

Published: Category:NovostiWritten by: Lumy

1.Uvod

Od Legiona m+ je postao sastavni deo naše nedeljne WoW rutine. Bilo da odradiš jedan +15 ili odradiš 10, bez njega nismo mogli da zamislimo nedelju. Kada ne bismo odradili ni jednu te nedelje zbog IRL obaveza (prokleti IRL!) imali bi osećaj da smo propustili jednu veliku šansu. U BFA se to samo još više produbilo. Bez m+ nismo mogli da lvlujemo neck, da skupljamo trinkete a kasnije i titan residum za azerite armor i na kraju Echoe za korupcije. U Shadowlands-u će se samo još više produbiti potreba za  m+ i to mnogo više od jedan ključ nedeljno. Ovo nas u isto vreme i raduje i plaši. U svakom slučaju vreme je da skupite ekipu jer će PuG-ovanje ključeva postati veći problem nego do sada.

U ovom članku obradićemo šta sve Mythic Plus podrazumeva u Shadowlandsu. Pa da krenemo.

2. Gear-ovanje kroz Mythic Plus

 

Krenućemo od onoga što te najviše interesuje, a to je LooT!!

U Shadowlandsu na kraju svakog m+ run-a samo će jedan item biti u chest. Ovo je znatno manje nego u Legionu i BFA-u i usporiće gear-ovanje organizovanih grupa ako nisu stack-ovali armor. Ova promena stupa na snagu kako bi se kontriralo donekle novi dodatak Great Vault.

Great Vault će dati igračima šansu da biraju 1 item od do 9 itema ponudjenih, ako su odradili svih 9 kutijica u 3 kategorije. Kategorije se dele na (i potrebno je za svaku):

 • Raid
  • 3 bossa u raidu ubijena – 1 item
  • 7 boss-eva u raidu ubijena – 2 itema
  • 10 boss-eva u raidu ubijena – 3 itema
   • ilvl itema nije još tačno objavljeno, što je veća težina veći je ilvl ali nije jasno da li možeš da ubiješ 3 bossa na mythic težini i 7 na HC pa da dobiješ mythic loot. Najverovatnije neće tako funkcionisati.
 • Mythic plus
  • 1 ključ – 1 item
  • 4 ključa – 2 itema
  • 10 ključeva – 3 itema
   • ilvl će odrediti najveći lvl ključa koji odradiš u toj kockici. Ako odradiš 1 +15 onda ćeš dobiti item tog ilvla. Najveći ključ u sledećih 4 ključa odrediće ilvl za tu kockicu. A zatim najveći ključ u sledećih 10 će odrediti taj ilvl. Npr. u poslednjoj kockici ako odradiš 9 +6 i jednu +15 ilvl itema će biti jednak + 15 instanci.
 • PvP
  • 125 conquest points – 1 item
  • 350 conquest points – 2 itema
  • 875 conquest points – 3 itema
   • ilvl itema zavisi od pobede u najvećem bracketu u pvpu te nedelje.

3. Affix-i

3.1 Novi affix-i

Od BFA-a imamo sezonske mythic plus affix-e koji traju do kraja te sezone. Sezona 1 u Shadowlandsu neće biti ništa drugačija i dobijamo Prideful.

Prideful – Igrači se pune gordošću (Pride) tako što ubijajo mobove. Kada se napunite onda stvorite Manifestation of Pride koje morate uništiti. Kada Manifestation of Pride (od sada MoP) se pojavi on vam abzorbuje sav Pride i dobijate buff na osnovu nivoa Pride-a koji ste imali a koji vam povećava health i dmg koji radite. kada MoP umre eksplodira radeći 100% svog HP-a kao dmg podeljen jednako svima (igračima i mobovima) u krugu od 8 yardi.

Ideja dizajniranaj ovog sezonskog afixa jeste da bude lakši od sledećih sezonskih afixa jer je ekspanzija nova i upoznajemo se sa novim instancama.

Takodje postoje i tri nova afiksa koji nam stižu u shadowlandsu.

 1. Inspiring je afix koji je će biti stavljen na odredjene mobove, imaće oko sebe zlatan krug kako biste ga odmah primetili. Svi mobovi u krugu od 15 yardi su imuni na CC. Isto kao i sa Tide Emisary-em u sezonskom afiksu Beguiling, cc njega i pulluj ove nazad ili ih sve pulluj zajedno bez mogućnosti da prekidate kastove zbog Inspired.
 2. Spiteful će stvoriti duha -Spiteful Shade- koji se fiksira na jednog igrača i ako ga stigne radi veliki mele dmg koji se povećava kako radite veće ključeve. Shade ima pasiv All Consuming Spite koji ga tera da gubi 8% hp svake sekunde dok ne umre. Može biti CCovan ili ubijen ali je najlakše ga kite-ovati dok ne umre.
 3. Storming će stvarati tornada dok ste u kombatu. Gde će se stvoriti tornado videćete po sivom vrtlogu koji se prvi pojavi. Tornado ide u krug oko 10 sekundi dok ne nestane. Ako te udari uradiće dmg i odbacićete unazad. Za razliku od Volcanica koji je uvek napadao range igrače, Storming će se uvek stvarati oko mobova tako da će mele morati da pazi na Storming.

 

3.2 Ostale promene affixa

 1.  Bursting je sada magic effect koji se stackuje i može sada da se dispeluje. Dobiješ 1 stack za svakog moba koji ubiješ. Takodje više ne radi % tvog hp-a već radi odredjeni nivo dmg-a koji postaje jači sa svakim većim lvlom ključa.
 2. Volcanic se stvara pod nogama range igrača i sada radi odredjen broj dmga (nije više % i dmg raste sa lvlom ključa) ako eksplodira pod vama. Takodje će sada da te odbaci u vazduh i primićeš falling dmg.
 3. Sanguine stvara na podu baricu krvi koji radi tebi i tvojoj grupi dmg a mobove leči dok stoje u njemu. Za razliku od BFA-a barice sada traju 20 sekundi umesto 60 sekundi.
 4. Grievous je debuff koji se stackuje što manje hp imaš. Više ne radi % tvog hp već ima tačno odredjen dmg koji, vidi čuda, se povećava kako radiš jače ključeve. Sada kada vaš healer healuje sa spell-ovima koji nisu HoT-ovi skinuće po jedan stack debuff-a.
 5. Explosive će stvarati vatrene lopte koji se moraju uništiti ili će eksplodirati. Sada će se lopte stvarati malo dalje od mobova kako bi se lakše uočili i target-ovali.

4. Covanent perkovi za instance

Recimo da radiš instancu u Bastionu, onda će svaki igrač koji je deo Kyrian covenenta moći da ima neku interakciju kako bi tu instancu učinio lakšim. O tome više u svakom guide-u za instance.

5. Zaključak

U svakom slučaju ostaje da vidimo kako će sve ove promene da utiču na nastavak m+ života u Shadowlandsu. Nekako mi se čini da će ove promene afixima u mnogome otežati visoke ključeve a da će u manjim klučevima biti irelevantni. Nadam se da će Blizzard lepo odraditi brojke kako bi sve bilo lepo rasporedjeno od +2 do +25. Jedno je sigurno, Prideful će biti odličan afix za manipulaciju dmg buffa. Ne verujem da ćemo posle ove sezone dobiti ovako lak i dobar sezonski afix i zbog toga vam preporučujem: „Push. Push! PUSH!!“

Views:   112   Comments:   0   Likes: 3

Post your comment

Facebook Twitter Pinterest
A password will be emailed to you.
Skoči na traku sa alatkama