Search
Kako je nastao world of wacraft Svet Wacrafta Outlander

Kako Je Nastala Igra World Of Wacraft?

World of Warcraft (WoW) je masovno multiplayer online uloga-igranje igra (MMORPG) koja je puštena 2004. godine od strane Blizzard Entertainment-a. Postavljena u Warcraft fantazijski univerzum, World of Warcraft se odvija unutar sveta Azerotha, otprilike četiri godine nakon događaja prethodne igre u serijalu, Warcraft III: The Frozen Throne. Igra je najavljena 2001. godine i puštena je povodom 10. godišnjice franšize Warcraft 23. novembra 2004. godine. Od lansiranja, World of Warcraft ima devet glavnih ekspanzija: The Burning Crusade (2007), Wrath of the Lich King (2008), Cataclysm (2010), Mists of Pandaria (2012), Warlords of Draenor (2014), Legion (2016), Battle for Azeroth (2018), Shadowlands (2020) i Dragonflight (2022). Tri dodatne ekspanzije, The War Within (planirana za 2024), Midnight i The Last Titan, najavljene su 2023. godine.

Slično drugim MMORPG-ovima, igra omogućava igračima da kreiraju lik-avatara i istražuju otvoreni svet igre iz trećeg ili prvog lica, istražujući pejzaže, boreći se protiv raznih čudovišta, završavajući zadatke i interakciju sa ne-igračkim likovima (NPC-ima) ili drugim igračima. Igra podstiče igrače da sarađuju kako bi završili zadatke, ulazili u tamnice i učestvovali u borbi igrač protiv igrača (PvP), međutim, igru takođe može igrati i samostalno bez interakcije sa drugima. Igra se pretežno fokusira na napredovanje lika, pri čemu igrači stiču iskustvene poene da bi unapredili svog lik i učinili ga moćnijim, kao i kupovinu i prodaju predmeta koristeći igračku valutu za nabavku bolje opreme, među ostalim sistemima igre.

World of Warcraft je bio značajan kritički i komercijalni uspeh po svom originalnom puštanju 2004. godine i brzo je postao najpopularniji MMORPG svih vremena, dostigavši vrhunac od 12 miliona pretplatnika 2010. godine. Igra je imala preko sto miliona registrovanih naloga do 2014. godine i do 2017. godine zaradila je preko 9,23 milijardi dolara prihoda, što je čini jednom od najuspešnijih franšiza video igara svih vremena. Igra je pohvaljena od strane igračkih novinara kao najveći MMORPG svih vremena i jedna od najvećih video igara svih vremena, a takođe je primećena po svom dugom veku trajanja, nastavljajući da dobija podršku razvojnog tima i ekspanzije više od 15 godina od svog početnog puštanja. 2019. godine je lansirana vanilla verzija igre pod nazivom World of Warcraft Classic, omogućavajući igračima da dožive osnovnu igru pre nego što su lansirane bilo koje od njenih ekspanzija, s verzijama Classic-a za prvu i drugu ekspanziju koje su kasnije izdate, s manjim promenama. 2022. godine, Blizzard i NetEase su otkazali neobjavljenu mobilnu spin-off igru World of Warcraft-a.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

SLIČNE TEME

0
Interesuje nas vaše mišljenje, ostavite komentar!x
()
x
Search
Subscription Form Wowa